ANBI doneren webshop adoptie op afstand
E-mail
Facebook
Twitter
Instagaram

LAATST TOEGEVOEGD

Izzy
Myrill
Sedef
Aslan

NIEUWS

25-01-2018

Stichting AAI bestaat 20 jaar!

Gelukkig hebben we in 2017 weer vele honden een goed thuis kunnen bezorgen, waar het werk van al o...
Lees meer
25-01-2018

Project Göcek

De honden (en de vrijwilligers) in het Turkse Gocek zijn nog steeds ontzettend blij met het enkele...
Lees meer

ERVARINGEN

07-04-2018

Lola, nu Bella, uit Napels

Het baasje van Lola (uit Napels) stuurde AAI een leuk berichtje over de komst van hun nieuwe huisgenoot, nu Bella geheten.
Lees meer
07-12-2017

Ons mooie driepootje Fanny

Van de baasjes van Fanny kregen we dit leuke berichtje: In augustus 2013 hebben we Fanny (toen 9 ...
Lees meer

Datum: 07-04-2018

Lola, nu Bella, uit Napels

Het baasje van Lola (uit Napels) stuurde AAI een leuk berichtje over de komst van hun nieuwe huisgenoot, nu Bella geheten.

Na het verlies van Diva, mijn uit Polen afkomstige 'boerenfoxje', was ik van plan om het bij een hond te houden.
Mijn redenen: Ik ben niet meer de jongste dus het wandelen met één hond zou een stuk relaxter zijn. Als ik een dagje op stap wil is er voor één hond gemakkelijker opvang te vinden dan voor twee. En vergeet de financiële kant niet, vooral dierenarts en hondenbelasting.

Maar na ongeveer twee maanden begon 't te kriebelen, we misten iets/iemand!
Tijdens het wandelen kwamen we genoeg bekende mensen en hun honden tegen en werd er gespeeld, maar eenmaal weer thuis lag Zorro, mijn Spaanse zwerfhond, bijna apathisch op de bank.
Dus toen kwamen de tegenargumenten: Waarom niet? Ik heb de tijd, ik heb de ruimte, ik heb altijd twee honden tegelijk gehad en dat is altijd goed gegaan. Kortom, ik heb alles om een hondje een fijn tehuis te geven.

Eerst ben ik op de sites gaan kijken via welke ik Diva en Zorro heb gekregen en bij de Dierenbescherming. Maar daar had ik geen geluk (sorry, de hond is net geplaatst. Of, helaas... geen goede match).
Totdat mijn zus me de tip gaf, kijk eens bij Stichting AAI.
Dat heb ik gedaan en toen mijn oog op Lola viel was ik verloren..... Ik heb meteen het aanvraagformulier ingevuld en de volgende ochtend kreeg ik al telefoon voor een intakegesprek. Vanaf dat moment ging alles razendsnel. Nog diezelfde avond kreeg ik bericht dat ik Lola mocht adopteren en dat ze binnen een week op Schiphol zou aankomen. Vreugde en paniek! Ik heb geen auto.... hoe kom ik op Schiphol? En weer kwam de oplossing van Stichting AAI. De vluchtbegeleider bood aan om Lola bij mij thuis te brengen, 't was voor hem maar een 'stukje' omrijden.

Het is zover, vanavond komt Lola! Vol spanning zit ik te wachten. Rond negen uur krijg ik telefoon met de mededeling 'ik vertrek nu van Schiphol'. Twee uur later staat hij voor de deur. Ik neem Zorro mee naar buiten om op neutraal gebied met Lola kennis te maken. Een klein timide hondje wordt uit de auto gehaald en we wandelen samen de straat op en neer voordat we naar binnen gaan. Terwijl wij de papieren in orde maken krijgt Lola de tijd om op haar gemak haar nieuwe huis te verkennen. Nadat iedereen vertrokken is en ze een paar uur bij mij op schoot heeft liggen slapen neem ik haar mee naar boven en wijs haar haar mandje, het is inmiddels vier uur 's nachts. Ik geloof mijn ogen niet als ze in het mandje stapt, zich oprolt en me heel tevreden aankijkt. We hebben lekker geslapen die nacht, ze heeft geen kik gegeven.

Omdat er al een Lola in de familie is geef ik haar een nieuwe naam, Bella! Want wat is ze mooi.
En slim, ik ben verbaasd hoe snel ze nieuwe dingen leert. Ze is ook ondeugend, maar op zo'n charmante manier dat je niet boos op haar kunt worden. Ze pikt mijn pantoffels, kluift er de randen van af en legt ze in Zorro's mand. Sokken en zachte knuffelbeestjes neemt ze mee naar haar eigen mandje.

Zorro lijkt in het begin niet echt blij, hij vraagt zich af wat dat vreemde hondje hier komt doen. Daar zal hij gauw genoeg achter komen, na twee dagen heeft hij al niets meer te vertellen. Ze bijt in z'n oren en hangt aan z'n staart, de spelletjes worden steeds wilder. Gelukkig is Zorro een ontzettend lieve, gevoelige hond en ze wikkelt hem gewoon om haar kleine pootjes.

Bella is nu ruim twee maanden bij ons en ze is een heel lief, vrolijk hondje. Ook tegen mensen die we tijdens het wandelen tegenkomen is ze vriendelijk en met honden, groot of klein is ze heel sociaal.
Wat is het mooi om mee te maken dat een klein, bang hondje uit Napels binnen zo'n korte tijd haar vertrouwen geeft. Dat maakt me blij.
< Terug naar het overzicht