ANBI doneren webshop adoptie op afstand
E-mail
Facebook
Twitter
Instagaram

LAATST TOEGEVOEGD

Maya
Rosie
Randy
Giovanni

NIEUWS

25-01-2018

Stichting AAI bestaat 20 jaar!

Gelukkig hebben we in 2017 weer vele honden een goed thuis kunnen bezorgen, waar het werk van al o...
Lees meer
25-01-2018

Project Göcek

De honden (en de vrijwilligers) in het Turkse Gocek zijn nog steeds ontzettend blij met het enkele...
Lees meer

ERVARINGEN

07-04-2018

Lola, nu Bella, uit Napels

Het baasje van Lola (uit Napels) stuurde AAI een leuk berichtje over de komst van hun nieuwe huisgenoot, nu Bella geheten.
Lees meer
07-12-2017

Ons mooie driepootje Fanny

Van de baasjes van Fanny kregen we dit leuke berichtje: In augustus 2013 hebben we Fanny (toen 9 ...
Lees meer

Datum: 07-10-2013

Shima uit Göcek: een echte dame!

"Een echte dame, beleefd, vol gratie, rustig en geduldig". Met deze woorden werd ik door Stichting AAI aan potentiële baasjes gepresenteerd op de site, terwijl ik al héél lang (zo'n 1,5 jaar) in het asiel in Göcek zat. Mijn huidige baasje beviel deze omschrijving wel, met als gevolg dat ik op 5 augustus op het vliegtuig naar Nederland werd gezet. Daarna mocht ik mee naar mijn nieuwe huis. Spannend!

Eenmaal thuis dacht ik vrij snel door te hebben hoe een huishouden in elkaar zit. De bank leek mij natuurlijk velen malen geschikter dan mijn mand, de vensterbank was ook wel op mij berekend (alles wat erop staat, kun je tenslotte gewoon aan de kant vegen) ik dacht aan self service te kunnen doen door in de keukenkastjes te gaan shoppen en dat de twee aanwezige huisgenootjes in kat-vorm leuk speelmateriaal waren.  Nu ik er op terug kijk, was dat een ietwat verkeerde inschatting.

Overigens zijn deze twee huisgenootjes inmiddels  mijn vriendjes geworden (ook al krijg ik zo nu en dan nog wel een oplawaai als ik te druk ben) en gaan ze vaak mee wandelen. Soms, heel soms, willen ze zelfs met mij spelen en ik krijg dagelijks 'kattenknuffels' van ze!

Verder heb ik meteen laten zien waarom ik een echte dame ben: ik ben GEK op de spullen van mijn baasje. Als ze even niet oplet, dan verzamel ik zonnebrillen, haarklemmen, jurkjes en laatst had ik laarzen en een bikini gescoord. Dat leg ik dan gewoon in mijn mand.

Sinds kort zitten we samen op cursus. Ik luister namelijk nog niet zo goed. Volgens de hondentrainster heb ik het concentratievermogen van een pinda (nou ja!), maar het gaat elke week beter. Ik kan namelijk al best veel, al zeg ik het zelf.

En ik ben trouwens ook al in Frankrijk geweest. Ik mocht mee op vakantie. We logeerden in een huisje bij een 'chateau' met een prachtige vijver. Ondanks dat het niet mocht van de kasteelheer heb ik stiekem een duikje genomen en lag ik er prins(es)heerlijk te dobberen. Helaas bleek de vijver niet zo kasteelwaardig als ik vooraf had bedacht: ik kwam er namelijk pikzwart uit. Toen moest ik in bad, pfff. Verder vond ik het landgoed niet groot genoeg en ben ik op eigen houtje de rest van het dorp gaan verkennen. Prachtige tuinen gezien en een tikkeltje boos baasje...

O en had ik al verteld dat ik dol ben op knuffelen? Dat is ontzettend gezellig! Eigenlijk heb ik het dus nu al enorm naar mijn zin hier. Ik hoop dan ook dat mijn oud-asielgenoten en alle andere honden snel een lief baasje zullen vinden. Geloof mij, wij geven er zoveel liefde voor terug! Oók als we al (te) lang wachten op een baasje!

 < Terug naar het overzicht