ANBI doneren webshop adoptie op afstand
E-mail
Facebook
Twitter
Instagaram

LAATST TOEGEVOEGD

Maya
Rosie
Randy
Giovanni

NIEUWS

25-01-2018

Stichting AAI bestaat 20 jaar!

Gelukkig hebben we in 2017 weer vele honden een goed thuis kunnen bezorgen, waar het werk van al o...
Lees meer
25-01-2018

Project Göcek

De honden (en de vrijwilligers) in het Turkse Gocek zijn nog steeds ontzettend blij met het enkele...
Lees meer

ERVARINGEN

07-04-2018

Lola, nu Bella, uit Napels

Het baasje van Lola (uit Napels) stuurde AAI een leuk berichtje over de komst van hun nieuwe huisgenoot, nu Bella geheten.
Lees meer
07-12-2017

Ons mooie driepootje Fanny

Van de baasjes van Fanny kregen we dit leuke berichtje: In augustus 2013 hebben we Fanny (toen 9 ...
Lees meer

Datum: 15-02-2014

Rani uit India

Baasje Rick vertelt enthousiast over de knappe prestaties van de 9-jarige Rani uit New Delhi, India.

Nog geen jaar geleden kwam de negenjarige Rani bij ons wonen. Vanuit het warme India heeft ze even moeten wennen aan het Nederlandse klimaat, maar ze vindt het hier heerlijk om in de zon te liggen. Ze gaat iedere dag met mij mee naar mijn werk. Voordat we naar kantoor gaan, maken we eerst een kleine treinreis en een wandeling over de hei.

Inmiddels zijn we samen begonnen aan al de derde hondencursus. De hondentraining vindt Rani geweldig. Hoewel ze lang niet alle honden aardig vindt, maakt dat bij de hondentraining niet veel uit: daar doet ze haar uiterste best om de commando’s op te volgen en krijg ik alle aandacht. Niet omdat ze zo graag naar mij wil luisteren, maar omdat ze zo graag koekjes wil verdienen. Ondanks haar formaat is dit driepotige bastaardje een opvallende verschijning tussen de vele rashondenpubers. Ze huppelt oplettend met mij mee en beheerst inmiddels diverse trucjes.

In de eerste cursus werden de basiscommando’s geleerd: zitten, liggen, blijven en netjes meelopen aan de lijn. De commando’s worden geleerd met behulp van een klikker. Het is leuk om te zien hoe sommige commando’s in het begin een onmogelijke opgave lijken te zijn, maar uiteindelijk toch begrepen worden door Rani.

Een van de oefeningen was het in een doos gaan zitten. In het begin had Rani geen enkele interesse in de doos. Maar met behulp van de klikker en een aantal trainingssessies weet Rani inmiddels: "in de doos" betekent in de doos springen en daar netjes gaan zitten.  Rani vindt dit een hartstikke leuke oefening, maar nog leuker is de oefening met het commando "vooruit".

Doel van deze oefening is dat Rani gaat zitten, ik loop een eindje weg en leg daar iets neer. Ik loop terug naar Rani en zeg vervolgens "vooruit". Rani weet inmiddels dat dit betekent: er naartoe rennen, maar de eerste paar lessen begreep ze er helemaal niets van. Nog niet eens een heel klein snuffeltje richting een bosje sleutels dat op de grond vlak naast haar werd gegooid. Totdat ze het opeens begreep.  En nu vindt ze het zo’n leuke oefening dat ze haar meest enthousiaste sprintje dat ze kan trekken ervoor over heeft (zie video: http://youtu.be/rxgP4moa8c4).

Aan het eind van iedere cursus vindt een examen plaats. Het eerste examen heeft ze ruim gehaald (zie foto) en ze is daar natuurlijk heel erg trots op. Het tweede examen ging nog beter dan het eerste. Op alle onderdelen scoorde ze het maximale.

Het leuke is dat ik steeds heb gedacht: ik ga de cursus doen met Rani en het maakt me niet uit of ze het wel of niet haalt, als ze het maar leuk vindt om te doen. Nu zijn we bezig met de 2de vervolgcursus en ik ga ervan uit dat dit niet de laatste cursus is, want zowel Rani als ik hebben er ontzettend veel lol in. Iedere zaterdag komt ze moe thuis van de cursus en dan ligt ze de hele dag te slapen. Misschien droomt ze wel over de volgende training...

 < Terug naar het overzicht