ANBI doneren webshop adoptie op afstand
E-mail
Facebook
Twitter
Instagaram

LAATST TOEGEVOEGD

Izzy
Myrill
Sedef
Aslan

NIEUWS

25-01-2018

Stichting AAI bestaat 20 jaar!

Gelukkig hebben we in 2017 weer vele honden een goed thuis kunnen bezorgen, waar het werk van al o...
Lees meer
25-01-2018

Project Göcek

De honden (en de vrijwilligers) in het Turkse Gocek zijn nog steeds ontzettend blij met het enkele...
Lees meer

ERVARINGEN

07-04-2018

Lola, nu Bella, uit Napels

Het baasje van Lola (uit Napels) stuurde AAI een leuk berichtje over de komst van hun nieuwe huisgenoot, nu Bella geheten.
Lees meer
07-12-2017

Ons mooie driepootje Fanny

Van de baasjes van Fanny kregen we dit leuke berichtje: In augustus 2013 hebben we Fanny (toen 9 ...
Lees meer

Athene, SCARS

Als het op dierenwelzijn aankomt is Griekenland volgens de SCARS-vrijwilligers in Athene, een bloedende open wond. In een land met slechts 11 miljoen inwoners, zijn er naar schatting zo’n 2 miljoen zwerfhonden en rond de 4 miljoen zwerfkatten. Er zijn geen officiële statistieken maar een ieder die het platteland van Griekenland bezoekt, zal ervan overtuigd zijn dat het onmogelijk is om al deze dieren te redden en in een gezinssituatie onder te brengen. Complete nesten met pasgeboren pups en huishonden worden gedumpt waar je bij staat, huisdieren worden zelden goed verzorgd, sterilisatie wordt nog steeds niet als de verantwoordelijkheid van de eigenaar gevoeld en vrijwilligers doen hun uiterste best om de mensen te onderwijzen en om zoveel mogelijk zwerfdieren te steriliseren, te redden en van een nieuw tehuis te voorzien. Veel hondenasiels zien er verschrikkelijk uit en goede herplaatsingen zijn in Griekenland zeldzaam. Griekenland is weliswaar niet een land waar zwerfdieren gedood worden maar het neveneffect hiervan is dat honden moeten overleven onder slechte omstandigheden, in overvolle asiels of op de straat.

SCARS is opgericht in 2015, door een groep ervaren vrijwilligers, die zich vooral richten op de kwaliteit bij het redden van honden, minder op de kwantiteit. Ze zijn ervan overtuigd dat er voor iedere hond of kat een geschikt baasje te vinden is. Veel energie wordt gestoken in het geven van voorlichting hoe je goed voor zwerf- en huisdieren zorgt. Ze voeren, monitoren en steriliseren zwerfdieren in 15 wijken van Athene en proberen die honden te redden die het leven op straat niet zouden overleven. Alle geredde dieren worden enige tijd in een opvanggezin opgenomen, zodat de vrijwilligers zich een goed beeld kunnen vormen van de hond of kat. Men kan dan werken aan hun socialisatie en zo naar een geschikt tehuis zoeken. Ze helpen de nieuwe baasjes zoveel mogelijk met het verstrekken van informatie zodat de overgang voor de hond of kat zo goed mogelijk verloopt. De vrijwilligers voelen zich verbonden met de door hen geredde dieren en voelen zich verantwoordelijk voor ze voor de rest van hun leven. Hun motto is: er zijn geen ongewenste dieren, er zijn slechts nog niet gevonden families. Zo zoeken ze de ideale familie voor ieder dier en het ideale dier voor iedere familie en dus niet zomaar ‘een’ gezin.