ANBI doneren webshop adoptie op afstand
E-mail
Facebook
Twitter
Instagaram

LAATST TOEGEVOEGD

Izzy
Myrill
Sedef
Aslan

NIEUWS

25-01-2018

Stichting AAI bestaat 20 jaar!

Gelukkig hebben we in 2017 weer vele honden een goed thuis kunnen bezorgen, waar het werk van al o...
Lees meer
25-01-2018

Project Göcek

De honden (en de vrijwilligers) in het Turkse Gocek zijn nog steeds ontzettend blij met het enkele...
Lees meer

ERVARINGEN

07-04-2018

Lola, nu Bella, uit Napels

Het baasje van Lola (uit Napels) stuurde AAI een leuk berichtje over de komst van hun nieuwe huisgenoot, nu Bella geheten.
Lees meer
07-12-2017

Ons mooie driepootje Fanny

Van de baasjes van Fanny kregen we dit leuke berichtje: In augustus 2013 hebben we Fanny (toen 9 ...
Lees meer

 De opvang in Goa

Goa is de kleinste deelstaat van India en ligt aan de westkust. Goa was eeuwenlang - van 1510 tot 1961 - een kolonie van Portugal en de hoofdstad van het  koloniale imperium in het Verre Oosten.

Het klimaat in GOA varieert van 24 graden tot ca. 40 graden. De moessontijd duurt van juni tot en met september. In deze periode valt bijna de hele jaarlijkse hoeveelheid neerslag; de rest van het jaar is het praktisch droog.

Zoals overal in India zijn  er veel zwerfhonden in GOA. Vooral in de moessontijd - als er weinig toeristen zijn - hebben zij een slecht leven. Als ze al wat te eten vinden is de kans groot dat het afvalvlees met rattengif is dat wordt neergelegd bij de rijstvelden om de gewassen te beschermen tegen ratten. Ook worden veel honden nog bewust vergiftigd.

Een Nederlands echtpaar dat al vele jaren in India woont en werkt heeft zich het lot van de zwerfdieren aangetrokken. Met hun kleinschalige organisatie Stray Assist (http://strayassist.blogspot.nl) probeert Fionna (de Nederlandse contactpersoon) sinds 2006 het welzijn van de zwerfdieren te verbeteren door sterilisatie, vaccinatie en het zoeken van goede tehuizen in GOA. Zij behandelt gewonde dieren en laat iedere week een aantal honden steriliseren. Jaarlijks worden in 3 omringende dorpen en een sloppenwijk, zo’n 250 honden door haar behandeld, worden er 150 gesteriliseerd, 300 honden gevaccineerd en vindt zij voor ca. 70 honden een nieuw tehuis in GOA. De zwakkere honden mogen bij haar thuis herstellen.

 

Ondanks alle goede zorgen worden zelfs de geadopteerde honden  in India vaak niet ouder dan vier tot zes jaar. Overal liggen gevaren op de loer: slangenbeten, vergiftigingen en vooral ook mishandeling (het alcoholgebruik onder de bevolking is groot). De veterinaire zorg is slecht. Daarom probeert Fionna ook enkele kansloze honden in Nederland te plaatsen. Hoewel het slechts een druppel op een gloeiende plaat is, motiveert dit Fionna om door te gaan met al haar goede werkzaamheden voor de zwerfhonden!