ANBI doneren webshop adoptie op afstand
E-mail
Facebook
Twitter
Instagaram

LAATST TOEGEVOEGD

Maya
Rosie
Randy
Giovanni

NIEUWS

25-01-2018

Stichting AAI bestaat 20 jaar!

Gelukkig hebben we in 2017 weer vele honden een goed thuis kunnen bezorgen, waar het werk van al o...
Lees meer
25-01-2018

Project Göcek

De honden (en de vrijwilligers) in het Turkse Gocek zijn nog steeds ontzettend blij met het enkele...
Lees meer

ERVARINGEN

07-04-2018

Lola, nu Bella, uit Napels

Het baasje van Lola (uit Napels) stuurde AAI een leuk berichtje over de komst van hun nieuwe huisgenoot, nu Bella geheten.
Lees meer
07-12-2017

Ons mooie driepootje Fanny

Van de baasjes van Fanny kregen we dit leuke berichtje: In augustus 2013 hebben we Fanny (toen 9 ...
Lees meer

Garafiano

Perro Pastor Garafianop

Kenmerken

Uiterlijk:

Garafiano's komen zowel langharig als kortharig voor, maar hebben meestal een dichte beharing, met wollige ondervacht. Ze zijn bruingeel, geel of grauw van kleur. De snuit is meestal zwart en ogen bruin. De staart is vrij lang, reikend tot op de sprong en sabelvormig. De oren kunnen staand of geknikt zijn. De voetzolen zijn dik en stevig. De achterhand is in de regel 1-3 cm hoger dan de schouderpartij. Ze hebben een relatief korte hals en een fijne kop vergeleken met het lichaam, dat krachtig gebouwd is. Het lichaam is lang en robuust, niet te kort met een diepe, brede borst en licht gewelfde ribben. De Garafiano is een middelgrote tot grote hond: -Gewicht van volwassen reuen gemiddeld 28-35 kilo. -Gewicht van volwassen teefjes gemiddeld 24-30 kilo. -Schofthoogte reuen gemiddeld 57-64 cm. -Schofthoogte teefjes gemiddeld 55-62 cm.

Karakter:
De Garafiano is een intelligente hond. Hij is trouw, zelfverzekerd, zachtaardig en gelijkmatig van karakter. Over het algemeen een rustige, goed te trainen hond die prima samengaat met kinderen en vriendelijk is ten opzichte van andere dieren.

Land van herkomst:
La Palma, de Canarische Eilanden. In het verleden is dit hondenras ontwikkeld op het eiland La Palma. Vervolgens hebben enkele exemplaren hun weg gevonden naar andere eilanden op de eilandengroep.

Gebruik:
De Garafiano wordt op La Palma gebruikt als herdershond voor het hoeden en bewaken van geiten, en wordt ook gebruikt als gezelschapshond. Het ras is goed aangepast aan de steile bergen.