ANBI doneren webshop adoptie op afstand
E-mail
Facebook
Twitter
Instagaram

LAATST TOEGEVOEGD

Maya
Rosie
Randy
Giovanni

NIEUWS

25-01-2018

Stichting AAI bestaat 20 jaar!

Gelukkig hebben we in 2017 weer vele honden een goed thuis kunnen bezorgen, waar het werk van al o...
Lees meer
25-01-2018

Project Göcek

De honden (en de vrijwilligers) in het Turkse Gocek zijn nog steeds ontzettend blij met het enkele...
Lees meer

ERVARINGEN

07-04-2018

Lola, nu Bella, uit Napels

Het baasje van Lola (uit Napels) stuurde AAI een leuk berichtje over de komst van hun nieuwe huisgenoot, nu Bella geheten.
Lees meer
07-12-2017

Ons mooie driepootje Fanny

Van de baasjes van Fanny kregen we dit leuke berichtje: In augustus 2013 hebben we Fanny (toen 9 ...
Lees meer

Mastin Español

Ook wel Mastin de la Mancha of Mastin Extremadura genoemd.Kenmerken

Uiterlijk:
Grote krachtige, gespierde hond met veel massa. De Mastin Español heeft goede bewegingsmogelijkheden en een breed, Mastiff-achtig hoofd. Deze hond heeft een harde bovenvacht en een zachte ondervacht, die regelmatig een borstelbeurt vraagt. De kleur is blond met nuances naar roodachtig, wolfskleurig, zwart, black and tan en gestroomd. Een reu wordt ongeveer 77 cm en weegt ongeveer 80 kg. Een teef wordt ongeveer 72 cm en weegt ongeveer 65 kilo.

Karakter:
De Mastin Español is een moedige en zelfverzekerde hond. Over het algemeen is hij zachtmoedig van aard, maar wantrouwend tegenover vreemden. Binnen het gezin is het een rustige aangename hond, kindvriendelijk en sociaal naar alle dieren die bij het gezin horen. De blaf van de Mastin Español klinkt rauw, zwaar en diep is in de verre omtrek te horen. Hij heeft veel ruimte nodig en is graag buiten. De Mastin Español is niet geschikt om in een kennel te houden.

Land van herkomst:
Spanje. De Mastin Español stamt uit de oudheid en is een oerhond. Buiten Spanje komt de Mastin Español thans weinig voor.

Gebruik:
Reeds in de oudheid werd de Mastin Español gebruikt bij de strijd. Later werd hij voor hondengevechten gebruikt. In de Middeleeuwen begeleidde de Mastin de schapenkuddes en beschermde deze tegen wolven en andere roofdieren. Ook nu nog bewaakt de Mastin de kuddes in de Spaanse bergen en is zijn taak verder uitgebreid met het bewaken en verdedigen van huis en haard, personen en landerijen.