ANBI doneren webshop adoptie op afstand
E-mail
Facebook
Twitter
Instagaram

LAATST TOEGEVOEGD

Maya
Rosie
Randy
Giovanni

NIEUWS

25-01-2018

Stichting AAI bestaat 20 jaar!

Gelukkig hebben we in 2017 weer vele honden een goed thuis kunnen bezorgen, waar het werk van al o...
Lees meer
25-01-2018

Project Göcek

De honden (en de vrijwilligers) in het Turkse Gocek zijn nog steeds ontzettend blij met het enkele...
Lees meer

ERVARINGEN

07-04-2018

Lola, nu Bella, uit Napels

Het baasje van Lola (uit Napels) stuurde AAI een leuk berichtje over de komst van hun nieuwe huisgenoot, nu Bella geheten.
Lees meer
07-12-2017

Ons mooie driepootje Fanny

Van de baasjes van Fanny kregen we dit leuke berichtje: In augustus 2013 hebben we Fanny (toen 9 ...
Lees meer

Perro de Agua Español

De naam betekent letterlijk: 'Spaanse waterhond'.

Kenmerken

Uiterlijk:
Middelgrote hond en bijna rechthoekig van bouw. Kenmerkend is de gekrulde, lammetjes-achtige vacht, die waterafstotend is. De vacht verhaart niet, maar groeit gewoon door. Eén keer per jaar wordt de vacht op één lengte afgeschoren. De vacht van de Perro de Agua Español mag niet geborsteld. worden. Als de vacht langer wordt moet deze worden gescheurd. De vacht wassen mag alleen met water, maar de vacht stinkt niet. Een reu wordt tussen de 40 en 50 cm, een teef tussen de 38 en 45 cm. De Perro de Agua Español komt voor in de kleuren zwart, bruin of wit in verschillende tinten of zwartwit of bruinwit.

Karakter:
De Perro de Agua Español is een vriendelijke hond, die erg op gezelschap gesteld is. Hij is levendig, actief en zeer leergierig. Tegenover vreemde mensen kunnen ze in het begin wat terughoudend zijn. De Spaanse waterhond is niet dominant en zeker geen vechtersbaas. Hij speelt met bijna ieder dier. Het is geen echte waker. Bij onraad zal hij wel blaffen, maar meer actie zal hij niet ondernemen. Het is erg belangrijk om te weten, dat deze hond gek is op water.

Land van herkomst:
Spanje, stamt uit de 15e eeuw. Komt het meest voor in Andalusië.

Gebruik:
Van oorsprong werd hij gebruikt als vissershond, herdershond, waakhond en jachthond en eigenlijk wordt hij daar nog steeds voor gebruikt. Ook bewaakt hij, eenmaal op de kade, de vangst van de vissers. Vissers gebruiken de Spaanse waterhond nog steeds als hulp bij het ophalen van de netten en als apporteur wanneer er iets over boord valt. Doordat hij zich makkelijk aanpast is het een geschikte gezinshond.