ANBI doneren webshop adoptie op afstand
E-mail
Facebook
Twitter
Instagaram

LAATST TOEGEVOEGD

Maya
Rosie
Randy
Giovanni

NIEUWS

25-01-2018

Stichting AAI bestaat 20 jaar!

Gelukkig hebben we in 2017 weer vele honden een goed thuis kunnen bezorgen, waar het werk van al o...
Lees meer
25-01-2018

Project Göcek

De honden (en de vrijwilligers) in het Turkse Gocek zijn nog steeds ontzettend blij met het enkele...
Lees meer

ERVARINGEN

07-04-2018

Lola, nu Bella, uit Napels

Het baasje van Lola (uit Napels) stuurde AAI een leuk berichtje over de komst van hun nieuwe huisgenoot, nu Bella geheten.
Lees meer
07-12-2017

Ons mooie driepootje Fanny

Van de baasjes van Fanny kregen we dit leuke berichtje: In augustus 2013 hebben we Fanny (toen 9 ...
Lees meer

Podenco CanarioKenmerken

Uiterlijk:
Primitieve windhond met grote rechtopstaande oren. De Podenco Canario heeft een korte gladde vacht. De kleur is vaak rood met wit, maar andere kleuren komen ook voor. Een reu wordt tussen de 55 en 64 cm hoog en weegt ongeveer 20 kg. Een teef wordt tussen de 53 en 60 cm hoog en weegt ongeveer 17 kg.

Karakter:
De Podenco Canario is net als de Podenco Ibicenco een zeer intelligente hond. Het is een goedaardige, zeer aanhankelijke hond, die goed in een gezin past. Is lief voor kinderen. Door zijn sterke jachtinstinct heeft deze hond heel veel beweging nodig en ook bij deze hond geldt, dat hij niet in een kennel gehouden kan worden.

Land van herkomst:
Canarische Eilanden. Ook voor de Podenco Canario geldt, dat soortgelijke honden al werden afgebeeld in graftombes van de farao's, dus ook dit ras is van voor Christus.

Gebruik:
In Spanje wordt de Podenco Canario gebruikt voor de jacht op konijnen. Hij jaagt als een primitieve windhond op zijn reuk. Pas als hij het konijn heeft opgespoord gebruikt hij zijn snelheid, daarom wordt hij ook wel 'Konijnenwindhond' genoemd.